Vlaardingen in beweging
Zuidbuurt 89, 3132 KA Vlaardingen, 010 435 2534

Activiteiten »  Liever bewegen dan moe

Wat is Liever bewegen dan moe?:

Liever Bewegen dan Moe is een fit-programma voor allochtone vrouwen met lichte depressieve klachten, waarbij voorlichting over gezonde leefstijl wordt aangeboden in combinatie met een beweegprogramma. Hierbij worden de deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht met als doel het voorkomen van depressiviteit. Deze interventie is speciaal voor vrouwengroepen.

Het project is ontwikkeld voor allochtone vrouwen (18 - 65 jaar), met (risico op) milde depressieve klachten en een verhoogd risico op het ontwikkelen van depressies. Het programma is in eenvoudige taal gebruik en er wordt veel met beeldmateriaal gewerkt, zodat de informatie goed aansluit bij allochtone vrouwen.

Het programma:

Het programma bestaat uit 14 bijeenkomsten. De bijeenkomsten bestaan uit een gezondheidsvoorlichting van 30 min, een beweeggedeelte (7 keer sporten en 7 keer zwemmen) van 60 min. en een afsluiting van 15 min. De gezondheidsvoorlichting wordt verzorgd door een preventiewerker. In de bijeenkomsten komen bij de gezondheidsvoorlichting de volgende onderwerpen aan bod:
- stemming en bewegen
- spanning en ontspanning
- piekeren
- actiever worden
- gezonde voeding
- beter slapen
- actief blijven

Elke bijeenkomst krijgen de deelnemers schriftelijke informatie mee over het desbetreffende onderwerp.

Het beweeggedeelte wordt gegeven door een professionele sporttrainer of zwemdocent. In het beweeggedeelte komen de volgende doelstellingen aan de orde:
- kennismaking
- veilig voelen
- plezier beleven
- zelfvertrouwen vergroten
- fysieke krachten leren kennen
- conditieopbouw
- concentratie vergroten
- ontspanning
- een goede houding

De planning:

De interventie “Liever Bewegen dan Moe” wordt in 2017 drie keer aangeboden in Vlaardingen.
Groep 1.) 13 januari t/m 8 mei 2017 in de wijk Westwijk
Groep 2.) 10 maart t/m 7 juli 2017 in de wijk Holy
Groep 3.) 1 september t/m 11 december in de wijk Westwijk

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.stichtingaanzet.nl of www.cjgvlaardingen.nl . U kunt ook telefonisch contact opnemen met Kirsten Ebeli (Stg. AanZet) via 06-12758920.

 
                Klik voor de volledige flyer