Schoolsport voetbaltoernooi juichend scoren - Vlaardingen in Beweging ViB

Het schoolsportprogramma is bedoeld voor alle basisschoolkinderen en wordt voor verschillende sporten georganiseerd. Het stimuleert kinderen om als groep of team deel te nemen aan toernooien en clinics.

DOWNLOAD HIER DE KALENDER 2017-2018

Toernooien
Nieuw in het schooljaar 2017-2018 zijn het rugbytoernooi groep 7/8, het crickettoernooi groep 7/8 en het beachvolleybaltoernooi groep 8 aan het programma toegevoegd. Ook zijn er doelgroepen gewijzigd. Het zaalhandbaltoernooi naar groep 6, het veldhandbaltoernooi naar groep 5 en het volleybaltoernooi naar groep 6.

Voor elk sporttoernooi schrijft uw school zich in via een online inschrijfformulier. Zie de agenda op onze website. Een week voor de uiterlijke inschrijfdatum van elk toernooi ontvangt u van ons een herinnering.

Clinics
Naast de sporttoernooien worden er ook sportclinics aangeboden door de sportclubs. Tijdens de clinics maken kinderen kennis met een bepaalde tak van sport en de bijbehorende spelregels. Het is ook mogelijk om clinics in te zetten als voorbereiding op een toernooi. Geïnteresseerd in een van de beschikbare clinics? Schrijf uw klas dan in via de activiteitenpagina.

Sportiviteit & Respect
Bij de meeste toernooien wordt aandacht besteed aan sportiviteit en respect. De kinderen leren om te gaan met normen en waarden in de sport. Ze leren de spelregels na te leven en om te kunnen gaan met verlies, met beslissingen van de scheidsrechter, enzovoort. Om sportiviteit en respect te stimuleren, is er aan elk toernooi een sportiviteitsprijs verbonden. Nieuw dit schooljaar 2017-2018 is het jaarklassement.

De Kracht van Sport
Vlaardingen in Beweging gelooft in de Kracht van Sport. Schoolsport is een samenwerking tussen basisonderwijs en sport waarbij sportstimulering, sportiviteit en respect de belangrijke speerpunten zijn. Daarnaast zorgt het voor een teamgevoel en leren de kinderen omgaan met winst en verlies. Maar boven alles is het gewoon heel erg leuk om in een schoolteam deel te nemen aan sporttoernooien.

Meer informatie
Bent u als school of sportvereniging geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina.

Motoriek en plezier

Ukkies in Beweging

Meisje badminton buitenspelen ViB-mobiel tennis - Vlaardingen in Beweging ViB
Sportdag