Aangepast sporten

 Activiteiten

Sporten met een beperking
Vlaardingen

Aangepast sporten

Aangepast sporten - Vlaardingen in Beweging

Iedereen, dus ook mensen met een beperking, moet de mogelijkheid hebben om te sporten. In Vlaardingen gebeurt er al veel op het gebied van aangepast sporten.

Aangepast sporten MVS

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) hebben uitgesproken en ondertekend dat zij voor jou grenzeloos actief willen werken. Dit houdt in dat er wordt samengewerkt met de drie gemeenten. Het doel is dat er een sportaanbod van iedere sport is of wordt ontwikkeld voor jou verdeeld over de drie gemeenten. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met Stichting MEE, VTV en verschillende ervaren organisaties, zoals Stroomopwaarts, SBO Kameleon en de Ericaschool. Vanaf september 2017 willen we dat voor iedereen met een beperking goed vindbaar is waar zij kunnen sporten in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam onder de naam 'Aangepast sporten MVS).

Sportieve aftrap 
De aftrap van deze samenwerking was op zaterdag 2 september 2017. Op deze dag waren er verschillende verenigingen die een clinic gegegeven waarin de doelgroep kennis kon maken met de verschillende sportaanbieders uit de regio die aangepast sporten aanbieden. Volgend jaar zal de sportdag weer plaatsvinden in Maassluis, september 2018. 

Structureel sporten
In het schooljaar 2017-2018 zal er een structureel aanbod komen voor het speciaal onderwijs. Hierdoor kunnen de leerlingen op deze scholen beter kennismaken met verschillende sporten.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina.

 

Welke sport wil jij doen?
Vlaardingen

Kies jouw sport

Kies jouw sport foto ambacht
Motoriek en plezier
Vlaardingen

Ukkies in Beweging

Meisje badminton buitenspelen ViB-mobiel tennis - Vlaardingen in Beweging ViB
Lekker buitenspelen
Vlaardingen

ViB-mobiel

ViB-mobiel buurtsportcoaches Vlaardingen Holy Rene Verbrugge Lucia van Laarse
Schoolsport
Vlaardingen

Schoolsport

Schoolsport voetbaltoernooi juichend scoren - Vlaardingen in Beweging ViB
Schoolsport
Vlaardingen

Sportiviteit & Respect

Sportiviteit
Schoolsport
Z.V.V.S. @ De Kulk

Zwemsportclinic

zwembad_water