Voetbalproject Westwijk

 Activiteiten

Voetbal in de wijk
Westwijk

Voetbalproject Westwijk

Voetbal in de Westwijk Vlaardingen in Beweging

Het Voetbalproject Westwijk is een samenwerking tussen de gemeente Vlaardingen, v.v. D.V.O.´32 en ViB.  De voetbalactiviteiten in de Westwijk zijn voor kinderen tot 13 jaar. Dus ben je nog geen 13 jaar en je hebt zin om iedere week te voetballen, kom dan meedoen aan de Buurtbattle!

DVO´32 Buurtbattle!

Word jouw team kampioen van de Westwijk?

Wil jij het komende seizoen samen met jongens en meisjes uit jouw wijk deelnemen aan een spannende voetbalcompetitie van DVO’32 waarin je het opneemt tegen teams uit de buurt? Schrijf je dan in voor het seizoen 2017/2018 van de DVO’32 Buurtbattle!

De DVO’32 Buurtbattle is een competitie voor jongens en meisjes uit Vlaardingen Westwijk die komend schooljaar op het basisonderwijs zitten verdeeld in de leeftijdscategorieen 7-9 jaar en 10-12 jaar. Deelname aan de Buurtbattle is gratis!

In de Buurtbattle kun je niet alleen punten halen door wedstrijden te winnen, maar ook door sportief en sociaal gedrag te tonen. De competitie bestaat uit speelronden op elke woensdagmiddag tussen 13:00 en 17:00 met officiële wedstrijdbegeleiding. De thuis- en uitwedstrijden speel je op een veldje in je eigen buurt van de wijk. Verder zullen er ook extra activiteiten voor je team plaatsvinden op locatie van DVO´32 voor extra punten!

Je kunt je individueel aanmelden of direct als volledig team. Kijk voor meer informatie over de DVO’32 Buurtbattle of om je direct in te schrijven op www.dvo32.nl/buurtbattle (Inschrijven: Let op, vol = vol)


Algemene informatie Buurtbattle:
De DVO’32 Buurtbattle is een spannende straatvoetbalcompetitie voor kinderen van het basisonderwijs in de leeftijdscategorie 7-9 en 10-12 jaar. In het seizoen 2017-2018 zal de Westwijk in Vlaardingen het speelterrein zijn . Elk basisschoolkind uit deze wijk kan met een team meedoen op een geselecteerd veld in de wijk. Individueel inschrijven is ook mogelijk. Dan wordt je op basis van gegevens ingedeeld bij, indien mogelijk, andere individuele inschrijvingen.

Spelregels voetbal en algemeen
Klik hier voor de spelregels van de DVO´32 Buurtbattle. 

Wedstrijden en ‘Sportiviteit en Respect’ puntensysteem
Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom je stadion kun je punten verdienen voor het Sportiviteit en Respect puntensysteem. De scheidsrechter houdt de wedstrijd goed in de gaten en zal jullie ook beoordelen op houding en gedrag.

Klik hier voor de spelregels sportiviteit en respect.

Puntentelling
De puntentelling zal tijdens een wedstrijd een verdeling zijn voor het eindtotaal van wedstrijdpunten en sportiviteit en respect. Natuurlijk zijn er ook extra punten te verdienen door met je team het initiatief te nemen voor een buurtbijdrage of op te dagen tijdens de extra activiteit op locatie van DVO´32.

De puntensystemen die te vinden zijn in bovengenoemde PDF bestanden worden gehanteerd. Aan het eind van een wedstrijd worden deze punten bij elkaar opgeteld en gedeeld. Om een voorbeeld te noemen: Het winnen van een wedstrijd geeft recht op 12 punten. Team A heeft nu 12 punten en Team B 0. In het puntensysteem sportiviteit en respect scoort team A 36 punten en Team B 72 punten. Deze worden eerst gedeeld door 3 en daarna opgeteld bij de wedstrijdpunten. Eindresultaat: Team A 12+12=24 punten en Team B 0+24=24 punten.

Jouw team en stadion
Het team waar je in komt te spelen bestaat uit 5 tot 8 buurtgenootjes en wordt begeleid door iemand uit jullie eigen omgeving (12+ 7-9 jaar en 16+ 10-12 jaar). Deze persoon is jullie teamleider. Samen vormen jullie een team, en hebben jullie zelfs een eigen stadion in de buurt! Jullie zorgen er dus voor dat jullie stadion er professioneel bij ligt! Ook zorg je voor een goede sfeer tijdens de wedstrijden, zodat de mensen uit jouw buurt graag naar jullie wedstrijden komen kijken. Misschien worden deze mensen wel jullie vaste supporters en helpen ze jullie met het organiseren van buurtbijdragen.

Uitwedstrijden
De uitwedstrijden speel je in het stadion van de tegenstander. Samen met je team zorg je ervoor dat je op tijd bij hun stadion bent, minimaal 15 minuten voordat de wedstrijd begint. Zoals jij je tegenstanders netjes zult ontvangen, zullen jullie nu ook als gasten worden ontvangen.

Buurtbijdragen
Om extra punten te verdienen kun je één keer in de maand iets voor je wijk betekenen. Denk hierbij aan een schoonmaakactie of kledinginzamelingsactie. Natuurlijk zijn er nog veel meer sociale projecten te bedenken. Wees creatief en laat minimaal een week voor het uitvoeren van jouw buurtbijdrage weten aan de Buurtsportcoach wat, waar, hoe laat en op welke datum dit georganiseerd wordt. Wil jij je punten verdienen dan dien je als team een verslag met foto´s in te leveren na de actie. Per teamlid die meehelpt worden er extra punten gegeven.

Wedstrijdleiding
De wedstrijden staan onder leiding van een scheidsrechter die het gedrag beoordeeld en de score bijhoudt.


De Kracht van Sport
De Kracht van Sport in dit project is dat de kinderen in competitieverband spelen maar persoonlijk beoordeeld worden op gedrag. Zo leren we de kinderen op een sportieve wijze normen en waarde aan. Omdat voetbal vaak gezien wordt als een harde sport waarbij veel gescholden wordt en de emoties hoog op kunnen lopen, vormt dit juist een mooie uitdaging om de kinderen zich voor, tijdens en na het voetballen socialer op te laten stellen. De bedoeling is namelijk dat zij het juiste, aangeleerde gedrag gaan vertonen op school, richting vrienden/familie en in het dagelijks leven. Sport en in dit geval voetbal, wordt dus gebruikt als middel.


Meer informatie
Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina of kijk op de website van DVO´32.

Welke sport wil jij doen?
Vlaardingen

Kies jouw sport

Kies jouw sport foto ambacht
Motoriek en plezier
Vlaardingen

Ukkies in Beweging

Meisje badminton buitenspelen ViB-mobiel tennis - Vlaardingen in Beweging ViB
Lekker buitenspelen
Vlaardingen

ViB-mobiel

ViB-mobiel buurtsportcoaches Vlaardingen Holy Rene Verbrugge Lucia van Laarse
Schoolsport
Vlaardingen

Schoolsport

Schoolsport voetbaltoernooi juichend scoren - Vlaardingen in Beweging ViB
Schoolsport
Vlaardingen

Sportiviteit & Respect

Sportiviteit
Schoolsport
Z.V.V.S. @ De Kulk

Zwemsportclinic

zwembad_water