08-01-2018

Geslaagd on- en offline FIFA 18 toernooi Vlaardingen

20180104_103455-1

Op donderdag 4 januari werd door 16 teams van twee personen zowel offline als online een FIFA 18 competitie gespeeld bij voetbalvereniging DVO’32. De voetbalclub, Vlaardingen in Beweging (ViB) en Dutch Gamemasters organiseerde dit evenement voor het eerst in Vlaardingen.

Door zowel op de spelcomputer als op de voetbalvelden aan de Marathonweg de verschillende FIFA spel-onderdelen af te werken kwamen de deelnemers zowel online als offline in beweging. De verzamelde punten telden bij elkaar op waarmee de deelnemers streden om een kwalificatie voor een regionale finale.

De club aan de Marathonweg is sinds 2017 ook buiten haar sportcomplex actief voor de jeugd in de Westwijk met zowel voetbal- als andersoortige activiteiten. Hierbij worden samenwerkingen aangegaan met meerdere maatschappelijk organisaties die actief zijn in de Vlaardingse wijk.

In samenwerking met de jongerenwerkers van Minters werden de jongeren uit de Westwijk en het Centrum uitgenodigd om aan het unieke FIFA toernooi deel te nemen. Zij speelde fanatiek om de punten tijdens de skillgames op het hoofdveld van DVO´32. Daarnaast konden zij zich in de kantine via een poulefase plaatsen voor de knock-out ronde van het online game gedeelte.
Uiteindelijk plaatste het team wat het best presteerde tijdens de offline skillgames evenals de winnaar van het online game gedeelte zich voor de regiofinale.

Voetbalvereniging DVO’32 en ViB kijken terug op een geslaagd evenement waarbij beweging naast het hedendaags gamen van toegevoegde waarde blijkt te zijn. DVO’32 wil door middel van deze (en andere) activiteiten haar maatschappelijke rol vervullen in de wijk. Binnenkort zal de club ook alle maatschappelijke organisaties in de wijk uitnodigen voor een netwerkbijeenkomst.

S.C. Twist 20-09-2017

Sfeerverslag veldkorfbaltoernooi groep 5/6