20-09-2017
S.C. Twist

Sfeerverslag veldkorfbaltoernooi groep 5/6

20170920_140353-2

De scholen zijn al weer een paar weken begonnen en dat betekent dat ook de schoolsporttoernooien weer van start gaan. Op woensdag 20 september j.l. was het zover. Het eerste toernooi van dit schooljaar: veldkorfbal voor de groepen 5 en 6 bij
S.C. Twist. Met de vele regenbuien nog vers in het geheugen was het spannend of het toernooi door zou kunnen gaan. Gelukkig bleek het woensdag een stralende dag.
Ruim 200 kinderen, verdeeld over 22 teams, deden mee aan het toernooi.

>
Bij groep 5 wist de Prins Willem Alexanderschool met 3 teams te winnen, al was het in poule A een nek aan nek race met Het Anker. Met slechts 1 doelpuntje meer won de Prins Willem Alexanderschool de beker. Bij groep 6 was het de Jan Ligthartschool die er bijna met 3 bekers vandoor ging. In poule E moesten zij het team van Ambacht voor laten gaan, en ook hier ging het weer om 1 doelpuntje.
>
De prijs voor Sportiviteit & Respect ging zowel bij groep 5 als groep 6 naar Jan Ligthart. Beide teams wisten in alle wedstrijden de punten voor deze prijs binnen te slepen.
>
Gelijktijdig met het schoolkorfbaltoernooi was er een heuse Kangoeroe-clinic voor kinderen uit groep 1 t/m 3. Bij de Kangoeroes maken de kinderen via leuke spelletjes kennis met korfbal. Met 15 deelnemers was ook dit een groot succes, dat zeker wordt herhaald. De clinic is een samenwerking tussen S.C. Twist het het nieuwe project Ukkies in Beweging.
Klik hier  om naar de pagina van Ukkies in Beweging in te gaan.
>
De organisatie, de korf- en handbalvereniging S.C. Twist en Vlaardingen in Beweging, kan terugkijken op een geslaagde dag. En vooruit kijken naar het volgende toernooi: op woensdag 22 november 2017 volgt het zaalhandbaltoernooi
groep 6. Inschrijven kan via deze link.
>
Door: Arjan Romers (S.C. Twist)
08-01-2018

Geslaagd on- en offline FIFA 18 toernooi Vlaardingen