10-01-2018

Sfeerimpressie bijeenkomst 2 vakgroep docenten bewegingsonderwijs

2018-01-10-PHOTO-00000110-2

Op woensdag 10 januari is de vakgroep LO van Vlaardingen het nieuwe jaar goed begonnen. In de gymzaal aan de Oosterstraat kwamen de gymdocenten uit het basisonderwijs bij elkaar om het met elkaar over het populairste vak van school te hebben: bewegingsonderwijs.

De bijeenkomst begon rustig op de gymbank waar werd gesproken over het klein- en groot materiaal in de gymzalen. Hoe en vooral wanneer worden vervangen en hoe dit gecommuniceerd wordt met ons als gebruikers van de zaal. Door een intensievere samenwerking met de gemeente wordt dit nu steeds beter op elkaar afgestemd.

Ook werd er op los gediscussieerd over het beoordelen tijdens een gymles. Waar beoordeel je leerlingen op? Vaardigheid, inzet, sportief gedrag of juist het groeiproces dat een leerling (motorisch) doormaakt? De conclusie is duidelijk: Hier moet nog veel over gesproken worden, maar wij vervullen naast het aanleren van motorische vaardigheden in ieder geval een signaleringsfunctie naar leerling en ouders toe in het opsporen van (motorisch) achterstand. Met maar 2 gymlessen van 45 minuten per week (en op sommige scholen maar 1 les) kunnen wij die achterstand bijna onmogelijk weghalen. Daar hebben we hulp bij nodig van ouders, collega’s, sportverenigingen en andere partners.

We zouden geen gymdocenten zijn als we ook niet aan het bewegen zijn geweest. Collega Tim Stolze heeft zijn speeltuin-les laten zien. In deze les kunnen leerlingen zelf uit de sporten en spellen kiezen die zijn klaargezet, waarbij eigen initiatief, oplossend vermogen, creativiteit, samenwerking en vooral verantwoordelijkheid wordt gestimuleerd. Zo zijn wij ook aan de slag gegaan met voetbal, hockey, basketbal, touwklimmen, jongleren en trampoline springen, waarbij we het laatste nog even hebben gebruikt om onze eigen vaardigheid in salto springen te oefenen.

Iedereen is zo enthousiast over deze intervisiebijeenkomst dat we hebben afgesproken de bijeenkomsten vaker in het jaar te organiseren. Geef je ook gymles en wil je aansluiten? Neem dan contact op met Pim van Kan via www.stichtingvib.nl/over-vib.

4 lokaties 21-04-2018 - 06-10-2018

Fittest 2018

_AFB7341
21-12-2017